F Τελευταία ζαριά – Επί του Πιεστηρίου

Τελευταία ζαριά

Ο Τσίπρας σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκλογές στις 7 Ιουλίου

– Με όπλο την πόλωση και πακέτο εξαγγελιών για 500.000 θέσεις εργασίας!
-Υπουργοί αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι

Την ιστορική ρήση του Γαλιλαίου ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης «και όμως (σ.σ.: η Γη) γυρίζει» επικαλέστηκε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πείσει ότι το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ δύναται να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, έχοντας, σύμφωνα με όσα έδειξε η πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, πλήρως κατανοήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σάλπισε την αντεπίθεσή του, αν και δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση.
Θα έχει αποτέλεσμα; Αυτό θα φανεί στις 7 Ιουλίου. Σήμερα πάντως αναμένεται να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εν μέσω της πίεσης που υπάρχει και της κατακραυγής για ρουσφετολογικές τροπολογίες και τις μετατάξεις στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα είναι η έμφαση που δίνει στην προγραμματική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και με όπλο την αισιοδοξία του –αν και η ήττα των ευρωεκλογών είναι βαριά– θέλει να περάσει το μήνυμα πως όλα παίζονται.

Σε αυτήν τη λογική σημειώνει σε συνομιλητές του ότι το παιχνίδι ακόμα είναι ανοιχτό. Αναμενόμενη κίνηση από τον πρωθυπουργό εν όψει των βουλευτικών εκλογών. Εξάλλου αναγκαία συνθήκη για να δώσει ένα κόμμα την εκλογική μάχη με αξιώσεις είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία.

Εκτός από την προγραμματική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξη Τσίπρας θα τον καλεί συνεχώς και με ένταση για ένα ντιμπέιτ μεταξύ τους.

Πάντως, όπως ειπώθηκε προ ημερών σε κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του Γιάννη Ραγκούση, η έμφαση πρέπει να δοθεί στην προγραμματική πόλωση με τη ΝΔ. Ως εκ τούτου, η στρατηγική της προεκλογικής περιόδου είναι σαφής: Ευθεία σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προγραμματικό πεδίο.

Γι’ αυτό και θα επιμείνει από εδώ και πέρα λέγοντας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ κοστίζει 7 δισ., που θα προέλθουν από περικοπές, αφού σε διαφορετική περίπτωση, όπως λέει και ο Γιάννης Δραγασάκης, η οικονομία θα πρέπει να τρέχει με ρυθμούς 13%, ενώ όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορούν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εμμονή με τις απολύσεις.

Επίσης, θα επιχειρήσει από εδώ και πέρα να πείσει τη μεσαία τάξη και στο πλαίσιο αυτό θα προβάλλεται το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τη φορολογική αφαίμαξη… και ότι υπάρχει σχέδιο για τον επιμερισμό των βαρών.
Αυτό το σχέδιο, δηλαδή το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, θα παρουσιάσει αύριο σε μεγάλη εκδήλωση στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής.

Άγρια σύγκρουση
Μέσα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης αναμένεται να διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος, που ξεκινά επισήμως από αύριο.
Η σύγκρουση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να είναι σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης και θα σηματοδοτήσει μια προσωπική μονομαχία στα… μαρμαρένια αλώνια της πολιτικής.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναμένεται αύριο να παρουσιάσει νέο πρόγραμμα τετραετίας, με πολλές παροχές και σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μουσικής.

Περισσότερα στο paron.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *