F Τι φοβάται ο Σημίτης και θέλει εκλογές – Επί του Πιεστηρίου

Τι φοβάται ο Σημίτης και θέλει εκλογές


Δεν είναι ο μόνος, κι άλλοι θέλουν κάλπες, ακόμη και ο Μητσοτάκης, όχι χωρίς λόγο
  • Τρέμει μην ανοίξουν τα στόματα κι αρχίσουν να λένε ότι τα λεφτά πήγαιναν στο ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν υπάρχει παραγραφή

Αν και έχουν περάσει τρεις εβδομάδες, παραμένει στην επικαιρότητα η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στον ΣΚΑΪ, με τα ερωτήματα να παραμένουν σε ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού σκηνικού. Ερωτήματα τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στο:

  • Ποιος ήταν τελικά ο λόγος που ανά­γκασε τον Σημίτη να διακόψει την πολύχρονη σιωπή του, τη μόνιμη αποχή του από τηλεοπτικές συνεντεύξεις και πολιτικές συζητήσεις.

Πολύ περισσότερο όταν όλοι περίμεναν ότι θα άνοιγε τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα, ότι θα επικεντρωνόταν πρωτίστως στο κόμμα του, στην παράταξή του, που τον έκανε πρωθυπουργό για οκτώ χρόνια, προτείνοντας παρεμβάσεις για την αναγέννησή του, ώστε να αποτελέσει μία άλλη επιλογή πέραν των δύο μονομάχων, που να μπορεί να δώσει διέξοδο στην επτάχρονη κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο έδωσε τη συνέντευξη ήταν για να ζητήσει εκλογές.

Με το… επιχείρημα ότι έτσι θα υπάρξει η σταθερότητα που έχει ανάγκη η οικονομία, λες και έχει δεδομένη την αυτοδυναμία. Ξέχασε, πά­ντως, ο κ. Σημίτης ότι όποτε τον ρωτούσαν πότε θα γίνουν εκλογές η μόνιμη απάντησή του ήταν: «Οι εκλογές στην ώρα τους».

Όλο και περισσότερο ενισχύεται η διαπίστωση ότι ο Σημίτης θέλει εκλογές, χωρίς να τον απασχολεί αν από το αποτέλεσμα θα προκύψει κυβέρνηση, αν θα υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης ή η χώρα θα μπει σε χρόνια ακυβερνησία.

Ο Σημίτης θέλει πάση θυσία εκλογές. Το ερώτημα είναι: Γιατί; Κάτι φοβάται, είναι η ερμηνεία έγκυρων πολιτικών παρατηρητών αλλά και κορυφαίων πολιτικών του κεντροδεξιού χώρου. Προφανώς, φοβάται μην αρχίσουν να… λαλούν πρώην συμμαχητές του στην οκταετία που κυβέρνησε…

Η Προανακριτική Επιτροπή που αποφασίσθηκε για τον υπουργό του, τον Γιάννο Παπα­ντωνίου, για την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, όταν έγινε το πάρτι δισεκατομμυρίων με τα εξοπλιστικά, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Και να βγουν στην επιφάνεια τίποτε… δωροληψίες οι οποίες δεν υπόκεινται σε παραγραφή. Να φανεί ότι οι μίζες πήγαιναν στο κόμμα, οπότε μπαίνει θέμα μαύρου χρήματος, για το οποίο δεν υπάρχει παραγραφή. Θυμίζουμε ότι, όταν κατηγορήθηκε ο Θόδωρος Τσουκάτος για το 1.000.000 που είχε πάρει από τη Ζήμενς, είπε στον ανακριτή ότι τα χρήματα ήταν για το ΠΑΣΟΚ και τα παρέδωσε στο κόμμα.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις την ευθύνη έχει ο πρόεδρος του κόμματος, εν προκειμένω ο Κ. Σημίτης. Και δεν είναι μόνο ο πρώην πρωθυπουργός που κάτι φοβάται και θέλει εκλογές, γιατί από τη στιγμή που θα στηθούν κάλπες θα κλείσει η τωρινή βουλευτική περίοδος και αυτομάτως θα επέλθει παραγραφή και οι υποθέσεις θα μπουν στο αρχείο.

Είναι και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές σήμερα, που έχουν εκκρεμότητες και μπορεί να τους πάρουν σβάρνα οι Εξεταστικές που σύντομα πιάνουν δουλειά…

Αλλά και από την πλευρά της ΝΔ, η μόνιμη επωδός της ηγεσίας και των βουλευτών της είναι το «εκλογές τώρα, για να γλιτώσει η χώρα». Μόνο για αυτό;

Θέτουμε το ερώτημα γιατί υπάρχουν κορυφαία στελέχη της που ανησυχούν, ακόμη ο πρόεδρός της, με τις ιστορίες της Ζήμενς αλλά και με τις πρόσφατες καταγγελίες για τη γυναίκα του που δημοσίευσε η κυριακάτικη εφημερίδα «Documento».

Δύσκολα τα πράγματα για τον Γιάννο

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι νέα στοιχεία για τον Γιάννο Παπαντωνίου, που έχουν σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα, βρίσκονται στα χέρια των ανακριτικών αρχών, τα οποία έχουν σταλεί από την Ελβετική Δικαιοσύνη και μπορεί να οδηγήσουν στην άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων, πέραν εκείνων για απιστία, που έχουν παραγραφεί με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Και αυτό θα το γνωρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *