F Τους όρους της ήθελε να επιβάλει η κ. Τσατάνη στην Επιτροπή της Βουλής! – Επί του Πιεστηρίου

Τους όρους της ήθελε να επιβάλει η κ. Τσατάνη στην Επιτροπή της Βουλής!


Νόμιζε ότι είναι στα έδρανα δικαστηρίου

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων εμφανίσθηκε, την περασμένη Τετάρτη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη, δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται στην έδρα του δικαστηρίου κι από κάτω οι βουλευτές ως διάδικοι περιμένουν τις αποφάσεις της.
Επιχείρησε, δε, ανεπιτυχώς, να επιβάλει τους όρους της ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την κατάθεσή της με αφορμή τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου.

Με την εν γένει συμπεριφορά της ενίσχυσε περαιτέρω τη γενικότερη αντίληψη, που η ίδια έχει δημιουργήσει, ότι κινείται ή τουλάχιστον προσπαθεί να κινηθεί υπεράνω της Βουλής, όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, και ότι διεκδικεί να απολαμβάνει ιδιαίτερη αντιμετώπιση, που δεν προκύπτει από καμιά νομική διάταξη ή διαδικασία και είναι κόντρα στους κανονισμούς του Κοινοβουλίου.

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εξόχως δυσμενείς εντυπώσεις από την αρχική άρνησή της να προσέλθει στην Επιτροπή, φοβούμενη ενδεχομένως και για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας, η κ. Τσατάνη υποστήριξε ότι δεν διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα για τον θεσμικό ρόλο της Επιτροπής, αλλά επειδή ήθελε να τηρήσει τις δικονομικές διατάξεις και διότι -κατά την άποψή της- η Δικαιοσύνη πρέπει να απολαμβάνει μια… κάποια περισσότερη τιμή και ηθική!

Ενδεικτικό της αλαζονικής διάθεσής της ήταν το γεγονός ότι ζήτησε κατά την κατάθεσή της στην Επιτροπή να συνοδεύεται από δύο δικηγόρους, αίτημα στο οποίο συνηγόρησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, με πρώτους και καλύτερους τους Μ.Βορίδη και Β. Βενιζέλο. Η απάντηση της προέδρου της Επιτροπής Τ. Χριστοδουλοπούλου ήταν -όπως αναμενόταν- αρνητική, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Η κ. Τσατάνη μπορεί να συνοδεύεται από έναν συνεργάτη, ο οποίος πάντως δεν θα φέρει την ιδιότητα του δικηγόρου. Προς τούτο, η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να υποβάλλει νέο γραπτό αίτημα στο οποίο να περιγράφεται με σαφήνεια η ιδιότητα και ο ρόλος του προσώπου που θα συνοδεύει την κ. Τσατάνη στην κατάθεσή της – που, εκτός απροόπτου, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως, η ίδια η εισαγγελέας, σε μια προσπάθεια και πάλι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόνισε ότι δεν ζήτησε την παρουσία δικηγόρων, αλλά δύο συνεργατών, που θα τη βοηθήσουν στην παρουσίαση των εγγράφων. «Δεν είμαι ένοχη για να έχω δικηγόρους», ανέφερε.

Το επόμενο αίτημά της, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση στην Επιτροπή, ήταν κατά την τηλεοπτική μετάδοση της συνεδρίασης να μην προβάλλεται το πρόσωπό της, με το επιχείρημα ότι προΐσταται υπηρεσίας που ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας και τίθεται θέμα όσον αφορά την προσωπική της ασφάλεια.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος της διευκρίνισε ότι η. Τσατάνη δεν έχει καμιά αρμοδιότητα χειρισμού υποθέσεων τρομοκρατίας και ως εκ τούτου το αίτημά της για τηλεοπτική προστασία δεν έχει αντικειμενική βάση.

Το πιθανότερο που μπορεί να συμβεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής, αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι μια περιορισμένη προβολή του προσώπου της κ. Τσατάνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *