F Τρελάθηκαν: Θα μας κατάσχουν ακόμη και τα… σώβρακα! – Επί του Πιεστηρίου

Τρελάθηκαν: Θα μας κατάσχουν ακόμη και τα… σώβρακα!

ΘΑΡΡΑΛΕΑ
  • Αφήστε τα… σώβρακα, κύριε διοικητή της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και μπείτε στην παραοικονομία, που έχει φτάσει στα 40 δισ. ευρώ και στη φοροδιαφυγή, που κάνει πάρτι και κοστίζει στον ελληνικό λαό 16 δισ. ευρώ τον χρόνο!

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για καλαμπούρι. Είναι πέρα για πέρα αλήθεια, γι’ αυτό και είμαστε τόσο ωμοί. Και οργισμένοι και έξαλλοι, γιατί φαίνεται ότι εκεί στην κυβέρνηση, με αυτούς που έχει βάλει στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν ξεπεράσει και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Και γαία πυρί μειχθήτω…

Με απίστευτη ωμότητα και απανθρωπιά, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής έβγαλε ντιρεκτίβα σύμφωνα με την οποία από δω και πέρα δεν θα κατάσχεται μόνο το σπίτι του οφειλέτη αλλά και ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτό. Το μόνο που δεν διευκρίνισε ο κ. διοικητής είναι αν θα… κατάσχονται και οι άνθρωποι που ζουν μέσα και τα… άλλα κατοικίδια… ζώα.

Ξεκαθαρίζει μόνο ότι θα κάνει μια… χάρη στους συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους λόγω της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμία ευθύνη – είναι αποκλειστικό έργο ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων διαχρονικά. Όταν θα τους αρπάζουν το σπιτικό τους, θα μπορούν να πάρουν από τα υπάρχοντά τους μόνο «τα πράγματα που είναι απολύτως απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του».

Προς Θεού, κύριε Πιτσιλή, μη μας κάνετε τέτοιες χάρες και βρεθείτε στον Κορυδαλλό, γιατί μετά θα έχουμε τύψεις. Πάρτε μας και τα σώβρακα… Για να γίνουν η σημαία της κυβέρνησης της Αριστεράς. Δεν διευκρινίζετε, όμως, στην εγκύκλιό σας, κύριε διοικητή, πώς θα αποτιμάται η αξία της κρεβατοκάμαρας, του σκουπιδοτενεκέ, των παπουτσιών που δεν είναι απολύτως απαραίτητα στον οφειλέτη…

Σε αυτές τις ακρότητες οδηγεί η φαεινή ιδέα σας, κύριε διοικητή της Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Και η μόνη… λογική εξήγηση για αυτήν είναι η αποτυχία σας να εισπράξετε λεφτά από εκεί όπου παράγεται πραγματικός πλούτος αντί να μαζεύετε πενταροδεκάρες πουλώντας τα… σώβρακα που έχει ο οφειλέτης στο σπίτι του, το οποίο του παίρνετε με ό,τι έχει μέσα. Αλήθεια, ποιος θα κάνει την εκτίμηση για το πόσο κοστίζουν τα… σώβρακα; Μια καλή σκέψη θα είναι να φωνάξετε τον παλιατζή…

Και οι αποδείξεις της αποτυχίας σας είναι η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που… αισίως πλησιάζουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και τα στοιχεία της μελέτης της «διαΝΕΟσις» για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, τα οποία ανακοινώθηκαν στην προχθεσινή εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Παραοικονομία και φοροδιαφυγή στην Ελλάδα». Στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η παραοικονομία είναι η πιο… παραγωγική ανάπτυξη, αφού η… αξία της υπολογίζεται σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 2/3 είναι από αδήλωτη εργασία. Ως ποσοστό δε επί του ΑΕΠ η παραοικονομία την περίοδο 1999 – 2010 ήταν στο 27% και το 2015 υπολογίζεται στο 22,4% του ΑΕΠ!

Αλλά και από το μέτωπο της φοροδιαφυγής τα στοιχεία δείχνουν πόσο… παραγωγική δραστηριότητα είναι: Κάθε χρόνο το Δημόσιο χάνει 16 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σε αυτό το πεδίο… δόξης, κύριε διοικητή, δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Γιατί είναι… ναρκοπέδιο και δεν ξέρετε πώς θα βγείτε… αν βάλετε χέρι στους «μεγάλους». Και στους «μικρούς», όμως, είστε άφαντοι. Μόλις στην αρχή της περασμένης εβδομάδας βγήκαν στοιχεία που πιστοποιούν ότι το λαθρεμπόριο καπνού, καυσίμων και οινοπνευματωδών ποτών οργιάζει, με τον… τζίρο του να είναι 1,6 δισ. ευρώ τον χρόνο!

Κατάληξη: Κύριε Πιτσιλή, τα λεφτά δεν είναι στα… σώβρακα του φτωχού σήμερα οφειλέτη… Κυκλοφορούν στον δρόμο. Εκεί χρειάζονται… τροχονόμοι… Για αυτόν τον λόγο προσληφθήκατε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *