F Τρομάζουν τα γκάλοπ την κυβέρνηση – Μεγάλη η διαφορά! – Επί του Πιεστηρίου

Τρομάζουν τα γκάλοπ την κυβέρνηση – Μεγάλη η διαφορά!

 

Στην πόλωση ποντάρει ο Τσίπρας για να περιορίσει τις διαρροές –Καμπανάκι από τις φοιτητικές εκλογές – Κάτω από 2% έπεσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Βαθαίνει η αγωνία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα αρνητικά μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις –το ένα χειρότερο από το άλλο– καταγράφουν το κλίμα απογοήτευσης και δυσφορίας που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία για την κυβέρνηση.

Η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη και ο κίνδυνος μιας βαριάς ήττας, αρχικά στις ευρωεκλογές και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές, τείνει να γίνει ορατός.

Στις τελευταίες έρευνες η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία κινείται πέριξ των δέκα μονάδων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη διαφορά πολύ μεγαλύτερη, κοντά στις 15 μονάδες, και τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες κατάρρευσης. Στο γεγονός αυτό πρέπει να αποδοθούν οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Αλ. Τσίπρα να στήσει συμμαχίες με «πρόθυμους» και «γυρολόγους», πολιτικά απαξιωμένους και χωρίς καμιά απήχηση στον ελληνικό λαό. Για τον ίδιο λόγο επιλέγει τη στρατηγική της πόλωσης έναντι της κυβέρνησης, με «όπλο» τα σκάνδαλα, υπαρκτά ή υποτιθέμενα, σε μια ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος και να βάλει φραγή στις διαρροές.

Αντανάκλαση του κλίματος απογοήτευσης και αγωνίας που επικρατεί στα ενδότερα του κυβερνώντος κόμματος είναι η αδυναμία του κ. Τσίπρα να επιβάλει τις αποφάσεις του στα στελέχη. ΟΧΙ Τσακαλώτου για Επίτροπος – Αρνούνται κορυφαίοι υπουργοί να θυσιαστούν στις ευρωεκλογές Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος είπε δύο μεγαλοπρεπή «Όχι», αρνούμενος να αναλάβει χρέη επιτρόπου αλλά και να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Αρνητική απάντηση εισέπραξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τόσο από τον αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη αλλά και από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η εξήγηση που υπάρχει είναι ότι όλοι οι παραπάνω είναι βέβαιοι για την ήττα στις ευρωεκλογές και δεν θέλουν να θυσιασθούν και να επωμισθούν το κόστος της αποτυχίας. Η επερχόμενη ήττα είναι και ο λόγος που κορυφαίοι υπουργοί είτε αποσύρο­νται από την πολιτική (Κ. Γαβρόγλου) είτε αλλάζουν εκλογική περιφέρεια (Π. Πολάκης, Γ. Κατρούγκαλος) προκειμένου να καταφέρουν να επανεκλεγούν. Ενήμεροι για το κακό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για την κυβέρνηση είναι πρωτίστως οι βουλευτές, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν τολμούν να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες καθώς γίνονται αποδέκτες της αγανάκτησής τους. Το πρώτο «σήμα κινδύνου» ήρθε από τις φοιτητικές εκλογές, όπου η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε κάτω από το 2%, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση και πανικό σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου. Μαύρα σύννεφα Εν τω μεταξύ, πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου προϊόντος του χρόνου πυκνώνουν τα «μαύρα σύννεφα» λόγω και της υπόθεσης Πετσίτη, με τις συνεχιζόμενες καταγγελίες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής όσον αφορά τις σχέσεις του με τον Νίκο Παππά, ενώ και το σκάνδαλο Novartis δεν εξελίσσεται όπως ανέμενε η κυβέρνηση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει ο Π. Κουρουμπλής με τη συνάντηση που είχε με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες δε λένε ότι αν όλα αυτά συνέβαιναν έναν μήνα νωρίτερα, ο πρώην υπουργός θα είχε τεθεί εκτός κόμματος και φυσικά δεν θα ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Δεδομένου ότι απομένουν μερικές μόνο εβδομάδες από τις εκλογές και είχε προηγηθεί και το θέμα με τη Μ. Λοΐζου, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν ένα ακόμη επεισόδιο.

Διαβάστε αναλυτικά στο  paron.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *