F Τσίπρας: Ήρθα για να μείνω, δεν είμαι περαστικός – Επί του Πιεστηρίου

Τσίπρας: Ήρθα για να μείνω, δεν είμαι περαστικός


Το μήνυμα που βγαίνει από τον ανασχηματισμό
  • Στο τιμόνι της χώρας η γενιά του Αλέξη
  • Τι σηματοδοτούν αυτοί που ήρθαν κι αυτοί που έφυγαν

Σαφέστατο το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με τον ανασχηματισμό, με παραλήπτες όχι μόνο τους μέσα αλλά και τους έξω:
– Ήρθα για να μείνω, δεν είμαι περαστικός!
Ακτινογραφώντας μία προς μία τις κινήσεις που οδήγησαν στη νέα μορφή της κυβέρνησής του, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι οι επεμβάσεις του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν με ακρίβεια χειρουργική! Άνοιξε… αποστήματα και καθάρισε… πληγές, ώστε να αποκτήσουν χώρο για να ανθίσουν νέα φιντάνια, δείχνοντας ότι αυτό το πολιτικό εγχείρημα δεν στηρίζεται σε πήλινα πόδια.
Κάθε μετακίνηση όχι μόνο έλυνε ένα πρόβλημα, αλλά θεμελίωνε και την επόμενη μέρα, με την επέκταση σε άλλα, διπλανά χωράφια, που σήμερα είναι χέρσα… Ένα ξεκάθαρο μήνυμα των σχεδιασμών του για μόνιμη πρωταγωνιστική παρουσία στο πολιτικό σκηνικό θέλησε να στείλει σε κάθε κατεύθυνση ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης την περασμένη Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη σύσκεψη στο Μαξίμου με πρόσωπα της γενιάς του, που μπήκαν στην κυβέρνηση για να πάρουν το… βάπτισμα του πυρός.
Και τα οποία βέβαια μετέχουν στο κυβερνητικό έργο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομάδα του Μαξίμου για την επόμενη μέρα…
Την απόφασή του αυτή είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» στο φύλλο της 9ης Οκτωβρίου, με τίτλο «Με τη γενιά του θα κυβερνήσει ο Τσίπρας», επισημαίνοντας ότι αυτό θα φανεί στον ανασχηματισμό που θα κάνει.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο πρωθυπουργός είναι στο Μαξίμου μαζί με τη «νέα γενιά» του, που μετέχει στην κυβέρνηση.
Είναι οι:
– Δημήτρης Λιάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, 43 ετών,
– Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, 34 ετών,
– Μιχάλης Καλογήρου, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης,
– Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, 40 ετών,
– Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας, 31 ετών,
– Αλέξανδρος Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, 39 ετών.
– Γεώργιος Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού, 38 ετών.
Πέραν αυτών, κανένας άλλος. Όλοι τους τριαντάρηδες και σαραντάρηδες…
Η μόνη διαφοροποίηση από τον Τσίπρα είναι ότι οι πέντε φορούν γραβάτα… Τι να σημαίνει, άραγε, αυτό; Μήπως προσαρμογή;

Ανοιχτός ο δρόμος μέχρι το 2018
Όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, από τη στιγμή που θα κλείσει η αξιολόγηση, θα μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους, σε πρώτη φάση με βραχυπρόθεσμες λύσεις, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι, αν δεν επιμείνει στην άρνησή του ο Σόι­μπλε, που απειλείται με απομόνωση, όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος, τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι και το 2019, που η χώρα θα μπει σε τροχιά εκλογών.
Ως γνωστόν, μέχρι τότε δεν υπάρχουν εκλογές, ούτε δημοτικές, περιφερειακές ούτε ευρωεκλογές, επομένως ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει πλήρη άνεση για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην οικονομία ώστε να μπει σε πορεία ανάπτυξης η χώρα.

Πρόβλημα θα έχει ο Μητσοτάκης
Αντίθετα, πρόβλημα θα έχει ο αρχηγός της ΝΔ, ο οποίος με τις συμβουλές τού εξ απορρήτων συνεργάτη του Τάκη Θεοδωρικάκου έχει αναγάγει σε κύριο μοχλό της πολιτικής του την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα, με το αίτημα «εκλογές τώρα».
Όλοι όμως συμφωνούν ότι στην ατζέντα της κυβέρνησης δεν υπάρχουν εκλογές.
Δεν έχει, άλλωστε, κανέναν λόγο να προσφύγει στις κάλπες από τη στιγμή που θα μπει σε ρύθμιση το χρέος, σε συνδυασμό με την ποσοτική χαλάρωση.
Πέραν του ότι σε Γερμανία και Γαλλία υπάρχει πλήρης ικανοποίηση για την… προσαρμογή της νέας κυβέρνησης στις υποδείξεις των Βρυξελλών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *