F Τσίπρας: Θα κερδίσω ή θα πέσω μαχόμενος – Επί του Πιεστηρίου

Τσίπρας: Θα κερδίσω ή θα πέσω μαχόμενος

Είναι εκτός πραγματικότητας όσοι νομίζουν ότι θα τα παρατήσει, λένε στο «Π» στενοί συνεργάτες του
  • Παλεύει μόνος του, σε αντίθεση με… συντρόφους του που κινούνται για το πώς θα γίνουν «αριστεροί Παπαδήμοι»!
  • Πλήρη παράδοση του ζητούν οι ξένοι, που δεν τους ενδιαφέρει αν η Ελλάδα θα γίνει Λίβανος ή Συρία!
  • Ετοιμάζει σαρωτικό ανασχηματισμό, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές

Τις τελευταίες ώρες πριν από την κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup αύριο, Δευτέρα, με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα, ενδείξεις από διαφορετικά μέτωπα, οι διαφορές των οποίων είναι γνωστές, συγκλίνουν στην πρόβλεψη ότι θα υπάρξει απόφαση που θα δίνει παράταση ζωής στην κυβέρνηση, για να κάνει ο Τσίπρας όλα εκείνα για τα οποία έχει δεσμευθεί προσωπικά. Κι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, η χώρα θα μπει σε ήρεμα νερά.
Μέχρι στιγμής, πάντως, σύμφωνα με άτομα που είναι πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και τον στηρίζουν με κάθε τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας παλεύει μόνος του στην προσπάθειά του να επιβιώσει όχι ο ίδιος αλλά η χώρα, όταν κάποια από τα στελέχη που υποτίθεται ότι είναι στην πρώτη γραμμή αποφεύγουν να βάλουν το στήθος τους μπροστά και ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα γίνουν «αριστεροί Παπαδήμοι»!
Οι πιέσεις για πλήρη παράδοση του Τσίπρα προσωπικά είναι αφόρητες. Το «ματς», όμως, δεν έχει τελειώσει και δεν έχουν καμία βάση όλα αυτά που αναπαράγονται συνεχώς τον τελευταίο καιρό από κανάλια και εφημερίδες, ότι θα τα παρατήσει και θα φύγει, κάτι που δεν το έχει πράξει, άλλωστε, ποτέ στη μέχρι τώρα διαδρομή του. Θα συνεχίσει τον αγώνα και ή θα κερδίσει για τη χώρα το «ματς» ή θα πέσει μαχόμενος, επισημαίνουν κάποιοι από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, που τους εμπιστεύεται χρόνια πριν φθάσει ψηλά.
Του έχουν προτείνει τα πάντα και θα είχε βγει από τα τεράστια αδιέξοδα που αντιμετωπίζει από την πρώτη στιγμή που πήρε στα χέρια του το κυβερνητικό πηδάλιο αν δεχόταν να παραδώσει τη χώρα. Παρά την ήττα, όμως, που υπέστη με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου (το τρίτο Μνημόνιο) το παλεύει, πληγωμένος και πικραμένος.
Είναι, πάντως, τόσο στυγνοί οι «δανειστές», που διά της φωνής του Σόιμπλε διαμηνύουν πως δεν τους καίγεται καρφί αν γίνουμε Λίβανος ή Συρία.

Μόνος για όλα…
Δεν είναι, όμως, μόνο το τεράστιο θέμα της διαπραγμάτευσης που χειρίζεται προσωπικά κάθε στιγμή ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πρέπει να δώσει λύση και σε όλα τα άλλα θέματα και δεν πάει να παίξει με τα δυο παιδιά του, όπως τον… συμβουλεύουν κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι…
Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να κυβερνήσει χωρίς να έχει κανέναν σχεδιασμό, χωρίς ένα πρόγραμμα με θέσεις για κάθε τομέα, και αυτό επιβεβαιώνεται από το αλαλούμ που βλέπουμε καθημερινά, με τον έναν υπουργό να χτίζει και τον άλλο να γκρεμίζει ή να λειτουργεί σε εντελώς αντίθετη πολιτική από αυτήν που είναι η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα αλλάξει πολλούς
Όλα αυτά τα ζει κάθε μέρα ο Τσίπρας, αλλά δεν θέλει να προκαλέσει τώρα αναταράξεις στην κυβέρνηση και στο κόμμα, δημιουργώντας άλλο ένα μέτωπο που θα διαταράξει την όποια ενότητα υπάρχει ακόμη, με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που θα προκύψουν αναπόφευκτα. Το… «μαχαίρι» θα το πάρει όταν μπει στις ράγες η οικονομία και βγει από την οθόνη η αβεβαιότητα, όταν δημιουργηθεί κλίμα πολιτικής σταθερότητας, όπως ζητάει η Αγορά, οι επενδυτές, ντόπιοι και ξένοι. Και σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί θα πρέπει να μαζεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το πώς θα γίνει πρωθυπουργός απασχολεί τον Κυριάκο
Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα και η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας, με το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους μας όχι απλώς να σφυρίζουν αδιάφορα αλλά και να… συμμερίζονται τις απαιτήσεις της, ενώ στην Κύπρο προχωρούν σε λύση που μετατρέπει τη Μεγαλόνησο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα καιροσκοπήσει. Το μόνο που θα μπορούσε να πει κανείς είναι ότι δεν έχουν καταλάβει τα προβλήματα που έχει η χώρα, με κυρίαρχο το Προσφυγικό. Αλήθεια, τι θα έκανε ο Μητσοτάκης αν αύριο το πρωί γινόταν πρωθυπουργός;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *