F Υπεράνω της Βουλής η Εισαγγελέας Τσατάνη! – Επί του Πιεστηρίου

Υπεράνω της Βουλής η Εισαγγελέας Τσατάνη!


Απαιτεί με ωμό τρόπο να πάει στο γραφείο της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
  • Ως δικαστικός λειτουργός, είμαι η πρώτη εξουσία, γράφει σε επιστολή της!
  • Έκρυβε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευστ. Σπυροπούλου, που ανέλαβε να ερευνήσει τις καταγγελίες Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, ότι ο γιος της δουλεύει σε ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία συνιδιοκτήτης είναι ο συνεργάτης του Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, που καταζητείται!

Απίστευτα πράγματα γίνονται από δικαστές, και μάλιστα ανώτερους και ανώτατους, που σπιλώνουν τη Δικαιοσύνη και την εκθέτουν στα μάτια του λαού. Κι αν δεν υπήρχαν οι αποδείξεις, ο καθένας θα έλεγε ότι είναι συκοφαντίες. Όλα αυτά έχουν επίκεντρο τον μεγαλοεπιχειρηματία και πρώην τραπεζίτη Ανδρέα Βγενόπουλο. Κατά περίεργη σύμπτωση, οι εν λόγω δικαστές που χειρίσθηκαν τις υποθέσεις του αφαίρεσαν αυθαιρέτως τις δικογραφίες από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, έκριναν ότι δεν έχει διαπραχθεί αδίκημα και αποφάσισαν ότι πρέπει να τεθούν στο αρχείο!
Αποκορύφωμα αυτών των… θαυμάτων είναι η πρωτοφανής απρεπής συμπεριφορά της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετασθεί για όσα έχει πει κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι δηλαδή προσπάθησε να παρέμβει στο έργο της. Και όχι μόνο αρνήθηκε να προσέλθει αλλά και απαίτησε με επιστολή της -την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ»- να πάει η Επιτροπή στο γραφείο της για να πει τις απόψεις της!
Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Αποτελεί έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού προς τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας, που είναι η έκφραση της λαϊκής βούλησης! Πρόκειται για απαξιωτική συμπεριφορά, που θυμίζει αλήστου μνήμης καταστάσεις, τις οποίες πλήρωσε ακριβά η χώρα και ο λαός. Και φυσικά αυτή η αντιμετώπιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από την κυρία Τσατάνη δεν τιμά τη Δικαιοσύνη. (Ολόκληρη η επιστολή δημοσιεύεται στο τέλος του ρεπορτάζ.)
Μια δεύτερη πρωτοφανής για ανώτατο λειτουργό της Δικαιοσύνης ενέργεια είναι η παραδοχή από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου ότι ο γιος της εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία συνιδιοκτήτης είναι ο συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, που κάθε άλλο παρά νομοταγής πολίτης είναι. Να σημειώσουμε ότι ο Φόρος και το άλλο στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου (ανήκει στον Βγενόπουλο) Ευθύμιος Μπουλούτας κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για χειραγώγηση της αγοράς και συνωμοσία προς καταδολίευση και μόλις το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε την έκδοσή τους στην Κύπρο την κοπάνησαν και από τότε καταζητούνται…
Και ενώ ο γιος της δουλεύει στην εταιρεία του στενού συνεργάτη του Βγενόπουλου, η κ. Ευστ. Σπυροπούλου απέκρυψε αυτήν τη σχέση και ανέλαβε την έρευνα των καταγγελιών του Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου.
Την περασμένη Κυριακή, όταν αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή η παραπάνω σχέση, η αντεισαγγελέας του ΑΠ κ. Σπυροπούλου αναγκάσθηκε να δηλώσει αποχή από την έρευνα των καταγγελιών Βγενόπουλου. Μόνο που αυτό, κυρία Σπυροπούλου, δεν αρκεί. Το λιγότερο, για λόγους ευθιξίας, ακεραιότητας και σεβασμού του κύρους της Δικαιοσύνης, θα έπρεπε να είχατε υποβάλει ήδη την παραίτησή σας. Αντιλαμβάνεστε τι μήνυμα περνάτε στον νέο δικαστή με την παραμονή σας;
Πέραν αυτού, δεν θα πρέπει να ελεγχθεί η κυρία αντεισαγγελέας του ΑΠ από την ηγεσία της Δικαιοσύνης γιατί δεν δήλωσε το κώλυμα που είχε όταν της ανατέθηκε η υπόθεση Βγενόπουλου;

Τσατάνη: Να έρθει η Επιτροπή στο γραφείο μου…
Το «ΠΑΡΟΝ» φέρνει σήμερα στο φως τη θρασύτατη επιστολή που έστειλε η κ. Τσατάνη στην Επιτροπή της Βουλής και, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης διαβάζοντάς την, θεωρεί ότι μπορεί να διατάσσει τη Βουλή.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων,
Μόλις σήμερον, 25 Μαΐου 2016, έλαβον γνώσιν των εργασιών της Επιτροπής σας που μετεδόθησαν τηλεοπτικώς.
Μετ’ εκτίμησιν των λεχθέντων, που αφορούν εις το πρόσωπόν μου, και το θέμα προσελεύσεώς μου ή μη εις την Επιτροπήν σας και χάριν διευκολύνσεως του έργου της, επιθυμώ να σας δηλώσω ότι είμαι εις την διάθεσιν της Επιτροπής.
Οφείλω όμως, με αισθήματα σεβασμού και κατανοήσεως του έργου σας, να θέσω υπ’ όψιν σας, ότι ως Εισαγγελεύς Εφετών είμαι εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός και συνεπώς εκπρόσωπος της πρώτης τη Συνταγματική τάξει συντεταγμένης εξουσίας που είναι η δικαστική εξουσία – λειτουργία.
Φρονώ μετά ταύτα, ιδόντες το κατά ευθείαν και ρητήν αναλογίαν (εκ του άρθρου 43α παρ. 2 Κανονισμού της Βουλής), εφαρμοζόμενον άρθρο 147 παρ. 6 και 7 του Κανονισμού της Βουλής (κατ’ άρ. 147 παρ. 6 και 7 του Κανονισμού της Βουλής, η εξεταστική επιτροπή μπορεί να αναθέτει την ενέργεια ορισμένων ειδικά κατονομαζόμενων πράξεων έρευνας σε ένα ή περισσότερα μέλη της ή σε εφέτη ή πρωτοδίκη που υπηρετούν στην περιφέρεια όπου πρόκειται να διεξαχθεί η σχετική έρευνα. Την ενέργεια πράξεων έρευνας στην αλλοδαπή η επιτροπή μπορεί να την αναθέτει στην κατά τόπο αρμόδια προξενική αρχή. Οι εξουσιοδοτημένοι για την ενέργεια συγκεκριμένων πράξεων έρευνας έχουν, για τις πράξεις αυτές, τις ίδιες εξουσίες που έχει η εξεταστική επιτροπή και ο Πρόεδρός της, εκτός αν η επιτροπή αποφασίσει οποτεδήποτε να τις περιορίσει), ότι ως εκπρόσωποι της Νομοθετικής εξουσίας θα λάβετε υπ’ όψιν και την άνω παράμετρον και χάριν προστασίας του κύρους της Δικαστικής εξουσίας και της φερομένης ως Νομοθετικώς ελεγχομένης ουσιαστικής Δικαιοσύνης και αποδίδοντες τα ελάχιστα της οφειλομένης συνταγματικής τιμής Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ότι προς λήψιν των απόψεών μου θέλετε προσέλθει, είτε Υμείς αυτοπροσώπως, είτε διά οριζομένου κατά τα προβλεπόμενα εις το άρθρον 147 του Κανονισμού της Βουλής, εις τον ον υπηρετώ Ναόν της Θέμιδος.
Με εξαιρετική τιμή,
Γεωργία Κων/νου Τσατάνη
Εισαγγελέας Εφετών».

Πακέτο στην Κύπρο ο Βγενόπουλος
Στο μεταξύ, στην Κύπρο διαβιβάζεται η δικογραφία για τον Βγενόπουλο μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που έκανε δεκτό το αίτημα της Κυπριακής Δικαιοσύνης, η οποία είχε ζητήσει να της αποσταλούν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η 10η ανακρίτρια Αθηνών για τον πρόεδρο του Ομίλου Marfin και τους στενούς συνεργάτες του. Πρόκειται για μια εξέλιξη που κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι για τον Βγενόπουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *