F Φωτιές άναψε στον Σαμαρά ο Βορίδης – Επί του Πιεστηρίου

Φωτιές άναψε στον Σαμαρά ο Βορίδης

  • Η σκληρή Δεξιά πήρε το όπλο της…
  • Θα απαιτήσει ο Βενιζέλος να γίνει διορθωτική δήλωση

Δεν ηταν μόνο μια προσωπική αντίδραση, επειδή έμεινε εκτός κυβέρνησης οταν μάλιστα ολα τα ΜΜΕ τον έφερναν σίγουρο υπουργό, του βουλευτή της ΝΔ και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Μάκη Βορίδη, οταν μιλώντας το Σάββατο στο Συνέδριο του κόμματος, είπε οτι για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ και (ονομαστικά) του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μόνο η πίκρα οτι για δεύτερη φορά κόβεται από την συμμετοχή του στην   κυβέρνηση – η πρώτη ηταν πέρυσι μετά τις εκλογές του Ιουνίου και τον σχηματισμό της τρικομματικής, ύστερα από βέτο του Κουβέλη και τώρα η δεύτερη ίσως από βέτο του Βενιζέλου – δεν δικαιολογεί την ξαφνική επίθεση κατά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και αν ειναι βέβαιος οτι τον έκοψε ο Βενιζέλος, ενώ δεν είπε όχι γιά τον Αδωνη και αυτό δημιουργεί έναν επιπλέον λόγο της πίκρας του αλλά και των ερωτηματικών ως προς το Μαξίμου για τις απέναντι του προθέσεις του.

Ενδεχομενως το γεγονός οτι για δεύτερη φορά μένει εκτός κυβέρνησης να ερμηνεύθηκε από τον Μάκη Βορίδη οτι ειναι οριστικά κομένος για πιο ψηλά, πέραν   απο την του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Η απρόσμενη επίθεση κατά του Ανδρέα Παπανδρέου εξόργισε όλες τις πλευρές του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα των μεταξύ τους διαφορών και αυτό  φάνηκε από την θύελλα των αντιδράσεων από στελέχη που διαφωνούν έντονα με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ασφαλώς θα προκαλέσει τριγμούς στην συνοχή της. Και αυτό ισως να επεδίωκε ο Βορίδης, οχι μόνο απο…εκδίκηση, αλλά και για να συσπειρώσει γύρω του  όλους τους σκληρούς δεξιούς, που ακούνε ΠΑΣΟΚ και βγάζουν σπυράκια…Και το συναντάς όταν συζητάς με βουλευτές της ΝΔ, που έχουν τις ίδιες με τον Βορίδη απόψεις για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μπαίνει βέβαια η απορία: Καλά τώρα του…ξύνισε το ΠΑΣΟΚ, τώρα θυμήθηκε οτι ο Ανδρέας φταίει για την καταστροφή της Ελλάδας, όταν ήταν στο ίδιο υπουργικό  τραπέζι ως υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργούς τού ΠΑΣΟΚ γιατί δεν τα έλεγε, ή δεν είπε οχι, εγώ δεν κάθομαι δίπλα με τους καταστροφείς; Οπως επίσης ένα χρόνο τωρα οι γαλάζιοι βουλευτές ψηφίζουν το ίδιο που ψηφίζει και ο πράσινος που κατέστρεψε την χώρα.

Καθόλου παντως απίθανο θα είναι η εμφάνιση κάποια στιγμή του Μάκη Βορίδη ως  επικεφαλής…Συνιστώσας της ΝΔ.

Το βέβαιο πάντως αυτή την στιγμή είναι οτι ο Βορίδης άναψε νέα φωτιά στον Σαμαρά, η οποια θα απελευθερώσει βουλευτές που ως τώρα ψήφιζαν διατάξεις και ρυθμίσεις παρόλο οτι είχαν ιδεολογικές ενστάσεις, απο εδώ και πέρα ομως η ψήφος τους δεν θα ειναι δεδόμενη.

Απο την άλλη πλευρά ηδη ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος διαμαρτυρήθηκε στον Σαμαρά για τις απαξιωτικές δηλώσεις του Βορίδη κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και απαίτησε να γίνει διορθωτική δήλωση, αλλιώς το κλίμα θα βαρύνει με επιπτώσεις στη λειτουργία της κυβέρνησης και δυσκολίες στην ψήφιση των σοβαρών νομοσχεδίων που πρόκειται να κατατεθούν στην Βουλή για κλείσιμο

Οργανισμών, απολύσεις και περικοπές. Σύμφωνα δε με μιά πληροφορία, που μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να διασταυρωθεί, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυ πουργό  να βγει ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου με την οποία θα αποδοκιμάζονται οι καταγγελιες του Βοριδη κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *