F Χριστουγεννιάτικα ήρθε ο Πάγκαλος να μας κάνει κατάσχεση! – Επί του Πιεστηρίου

Χριστουγεννιάτικα ήρθε ο Πάγκαλος να μας κάνει κατάσχεση!

  • Για 10.000 ευρώ, από τις 300.000 ευρώ που μας ζητούσε με αγωγή, επειδή γράψαμε ότι έκανε εκπομπή στο ραδιόφωνο της Γιάννας Αγγελοπούλου

Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν τα φάγαμε μαζί με τον κ. Πάγκαλο, για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση ότι τσακωθήκαμε στη μοιρασιά. Και ότι αυτός ήταν ο λόγος που, παραμονή Χριστουγέννων, ο τιμηθείς με πολλά υπουργικά αξιώματα από τον Ανδρέα Παπανδρέου, στα οποία δεν άφησε κανένα σπουδαίο αποτύπωμα για την πατρίδα, επέλεξε να στείλει δύο δικαστικούς επιμελητές να κάνουν κατάσχεση στα γραφεία του «ΠΑΡΟΝ» στην Παλλήνη.

Αιτία, ένα παραπολιτικό που είχε δημοσιευθεί πριν από 7 χρόνια και 4 μήνες, συγκεκριμένα στις 10/8/2008, το οποίο αναφερόταν στην εκπομπή που είχε αναλάβει ο Πάγκαλος στο ραδιόφωνο City FM, που ανήκε στη Γιάννα Αγγελοπούλου. Και είχε καταθέσει αγωγή ζητώντας 300.000 ευρώ (ναι, τριακόσιες χιλιάδες ευρώ) για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη. Αν και δεν φάνηκε πουθενά ότι ζημιώθηκε. Απόδειξη, το ότι συνέχισε να εκλέγεται βουλευτής και να καλείται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Στο παραπολιτικό αναφερόταν και ο Στέφανος Μάνος και η Λιάνα Κανέλλη, που δεν διανοήθηκαν να καταθέσουν αγωγές, ούτε η Γιάννα Αγγελοπούλου. Ο μόνος που αισθάνθηκε ότι υπέστη ηθική βλάβη ήταν ο κ. Πάγκαλος. Και αποτίμησε την ηθική ζημιά που έπαθε από το παραπολιτικό, το οποίο είχε δημοσιευθεί στην 29η σελίδα, στις 300.000 ευρώ.

Ύστερα από 84 ολόκληρους μήνες, το δικαστήριο αποτίμησε την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Πάγκαλος στο 1/30! Η σχετική παράγραφος της απόφασης έχει ως εξής: «Οι εναγόμενοι καθίστανται υπόχρεοι για τη χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη ο ενάγων από την ειδική αδικοπραξία, η οποία αποτιμάται από το Δικαστήριο στο εύλογο, κατά την κρίση του, ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000)».  
Να σημειωθεί ότι ο κ. Πάγκαλος είχε ζητήσει και την προσωπική κράτηση (φυλάκιση) των εναγομένων, αίτημα που απέρριψε το δικαστήριο. Και αυτό δείχνει πώς μετράει ο αριστερός και δημοκράτης κ. Πάγκαλος τις ελευθερίες των πολιτών. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις επόμενες κινήσεις του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού.

Μόλις τελεσιδίκησε η απόφαση, έσπευσε ο κ. Πάγκαλος με κατασχέσεις -λόγω των γιορτών είχε πολλά έξοδα ο άνθρωπος- να πάρει τα δέκα χιλιάρικα, συν τους τόκους, οι οποίοι υπολογίζονται από την κατάθεση της αγωγής – άλλη μια εκβιαστική εκ των προτέρων απειλή για να αυτοφιμώνονται οι δημοσιογράφοι, έργο της κυβέρνησης Ράλλη, επί των ημερών του οποίου επιβλήθηκε ο τυποκτόνος νόμος.

Έφθασε στο σημείο να κάνει κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας του υπευθύνου τυπογραφείου (που δεν ήταν πάνω από 5.000 ευρώ), ο οποίος έχει μικρό παιδί να θρέψει! Βέβαια, ο τυποκτόνος νόμος -ασπίδα προστασίας των πολιτικών μας- στους υπευθύνους περιλαμβάνει και τον υπεύθυνο τυπογραφείου, δουλειά του οποίου είναι να τυπωθεί σωστά η εφημερίδα και να ελέγξει πόσα φύλλα θα πάνε στα πρακτορεία διανομής. Και όχι να εγκρίνει αν θα δημοσιευθεί ένα κείμενο, αν είναι ή όχι προσβλητικό, υποχρέωση που η απόφαση κακώς δέχεται ότι έχει, καταλογίζοντάς του «υποκειμενική ευθύνη», κάτι που δεν έχει δεχτεί καμία άλλη απόφαση για θέματα Τύπου.

Και την παραμονή των Χριστουγέννων, γύρω στο μεσημέρι, ο Πάγκαλος έστειλε ΔΥΟ δικαστικούς επιμελητές στα γραφεία μας στην Παλλήνη για να κατασχέσει καρέκλες, τραπέζια κ.λπ.

Αυτά. Και αυτός είναι ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος μετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και όταν πλέον βούλιαξε η οικονομία -αποκλειστικό έργο των πράσινων και των γαλάζιων που κυβέρνησαν από το 1974 μέχρι και το 2009- ανακάλυψε ότι «μαζί τα φάγαμε»… Μόνο που τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι καταστηματάρχες, τα νέα παιδιά, τα περήφανα γηρατειά που ζητιανεύουν ένα πιάτο φαΐ στα συσσίτια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *