F Ψάχνει σωσίβιο για τις εκλογές ο Σαμαράς – Επί του Πιεστηρίου

Ψάχνει σωσίβιο για τις εκλογές ο Σαμαράς

  • ΤΙ ΔΩΡΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΜΕΡΚΕΛ 
  • Θα εξαγγείλει «σεισάχθεια» για τα χρέη των Μικρομεσαίων  

Έχει… καβάντζα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη μάχη των εκλογών, που όπως πάει θα εξελιχθεί σε αγώνα ζωής ή θανάτου ανάμεσα στους δύο κόσμους, όσο κι αν αυτό μπορεί να ακούγεται ακραίο. Από τη μια πλευρά, εκείνοι που επιμένουν να ισχυρίζονται ότι έσωσαν τη χώρα και την κράτησαν στο κλαμπ των προνομιούχων χωρών και, από την άλλη, αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πάει πίσω, δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει βουλιάξει και σωτηρία δεν μπορεί να υπάρξει από εκείνους που τα τελευταία 40 χρόνια κυβέρνησαν τον τόπο μας.

Η κυβερνητική πλευρά ξέρει, βλέπει, ακούει, έστω και πίσω από τις κουίντες, ότι υπάρχει μεγάλη οργή, θυμός, φτώχεια, ποταμοί ανέργων, λουκέτα… Και όλα αυτά έχουν φέρει πόνο και δάκρυα και έχουν οδηγήσει πολλούς συμπατριώτες μας στην αυτοκτονία. Και αυτό, σε πολύ μεγάλο βαθμό, θα καταγραφεί στις κάλπες.

Και στο Μαξίμου το γνωρίζουν πολύ καλά από τα μυστικά γκάλοπ που έχουν, που αν δεν ήταν μαύρα και άραχνα θα τα δημοσίευαν.

Άλλωστε, ξέρουν ότι από το να βγεις στους δρόμους και να κινδυνεύεις από τα ΜΑΤ και τους γνωστούς – αγνώστους είναι πολύ πιο εύκολο να στείλεις στην κάλπη το μήνυμά σου: «Τέρμα σε αυτήν την πολιτική, δεν αντέχω άλλο».

Αυτό θα προσπαθήσει να αποφύγει ο Σαμαράς, αν και είναι από πολύ δύσκολο μέχρι ανέφικτο.

Θα ρίξει στη μάχη εξαγγελίες, πιστεύοντας ότι μπορούν να μεταστρέψουν το κλίμα, ώστε ένας μεγάλος αριθμός πολιτών να μην καταψηφίσει. Και αυτόν τον στόχο έχει το τελευταίο χαρτί που θα παίξει πριν ο κόσμος πάει στην κάλπη.

Πρόκειται, σύμφωνα με πολύ καλές πληροφορίες, για τη ρύθμιση των δανείων και των χρεών των μικρομεσαίων. Θα είναι μια οικονομική εσωτερική σεισάχθεια, που θα λύνει, κατά κυβερνητικούς παράγοντες, τα δεσμά που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Μια πρώτη γεύση έδωσαν οι ανακοινώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορούν τους δανειολήπτες, κυρίως για τα στεγαστικά δάνεια.

Το θέμα όμως των δανείων που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα αφήσουν να το χειριστούν οι Κεντρικές Τράπεζες, και αυτή είναι -όπως λέγεται- η γραμμή της Κομισιόν.

Φυσικά, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο κόσμος που βρίσκεται στα κάγκελα και η κυβέρνηση προσπαθεί να τον… δωροδοκήσει, για να μην καταψηφίσει τώρα που ήρθε η ώρα του να μιλήσει, στο άκουσμα της εξαγγελίας περί σεισάχθειας θα αλλάξει απόφαση και θα αφήσει την κυβέρνηση να βγει αλώβητη από τις κάλπες για να συνεχίσει την πολιτική των Μνημονίων.

Από κοντά και η Μέρκελ! 

Στην προσπάθεια να αποφευχθεί το Βατερλώ για την κυβέρνηση επιστρατεύεται η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία έρχεται στα μέσα Απριλίου. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα φανεί συμπάσχουσα. Θα δώσει, φυσικά, εύσημα στην κυβέρνηση -πώς μπορεί να μη δώσει, τόσο καλή δουλειά έχει κάνει…- και θα τονίσει ότι πάμε καλά και πλέον μπαίνουμε σε ανάπτυξη, την οποία θα συνδέσει με κάποια χρηματοδότηση. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με την προαναγγελία ότι από δω και πέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αγοράζει κρατικά ομόλογα κάθε χώρας και έτσι θα υπάρξει ρευστότητα. Απομένει, βέβαια, να τα δούμε όλα αυτά και να μη μείνουν οι εξαγγελίες λόγια χωρίς αντίκρισμα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *