Εκτός των 120 δόσεων μένει η Αγορά!
Αποκλείονται όλες οι επιχειρήσεις ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΑΕ, που αποτελούν την πλειονότητα των οφειλετών και κινδυνεύουν με λουκέτο
-Εκτός της ρύθμισης όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ!
-Μίζεροι ακόμη και στον καφέ, που παραμένει στο 24% ΦΠΑ, όπως και τα αναψυκτικά
-Οι μειώσεις φόρων είναι η άρση των φόρων που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015 – 2016
Ώδινεν όρος και έτεκε μυν…
Αυτή ήταν η διαπίστωση των φορέων της Αγοράς όταν πληροφορήθηκαν τον αποκλεισμό όλων των επιχειρήσεων –Ομόρρυθμων Εταιρειών (ΟΕ), Ετερόρρυθμων Εταιρειών (ΕΕ), Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΕ)– από τη ρύθμιση των οφειλών στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους δήμους.
Ήταν ο απαράβατος όρος των «θεσμών», που συνεχίζουν να επιβάλλουν στην κυβέρνηση τις απαιτήσεις τους, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συναινεί σε ό,τι του ζητούν.
Η θέση των αφεντικών είναι ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Στον ενάμιση χρόνο που λειτουργεί, όμως, από τις 80.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μόλις 2.000 έχουν… κατορθώσει να ενταχθούν.
Και ο λόγος είναι ένας και μόνο: Οι τράπεζες δεν δέχονται «κούρεμα» ούτε του κεφαλαίου ούτε των τόκων. Και το αποτέλεσμα είναι η καρδιά της Αγοράς, οι επιχειρήσεις, να μην είναι μακριά από το «Τετέλεσται»… Με την κυβέρνηση να μην αντιδρά… Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνει στο Μαξίμου η ΓΣΕΒΕΕ, η οποία υπογραμμίζει:
• Ο διαχωρισμός που γίνεται ανάμεσα σε φυσικά πρόσωπα / νομικές οντότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα αφήσει χιλιάδες επιχειρήσεις εκτός ρύθμισης.
• Ο αριθμός των δόσεων που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια που θέτονται, δεδομένου ότι αφορούν τα εισοδήματα του 2017, δημιουργούν προϋποθέσεις αποτυχίας της εν λόγω ρύθμισης, κάτι που το έχουμε βιώσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια με ανάλογες ρυθμίσεις.
• Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας. Η αρχιτεκτονική της συγκεκριμένης ρύθμισης δεν λαμβάνει τον κρίσιμο αυτό παράγοντα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων υπόψη.
Αναλυτικά το άρθρο στο paron.gr
Leave a Reply