F Στη Βουλή η πλαστογραφία του Σημίτη – Επί του Πιεστηρίου

Στη Βουλή η πλαστογραφία του Σημίτη


Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης
  • Μιλιά δεν έβγαλε ο πρώην πρωθυπουργός για την αποκάλυψη του «Π» για τα νέα στοιχεία της Eurostat, που αποκαλύπτουν αλλοίωση των ελλειμμάτων
  • Απόλυτη σιωπή και από τον Μητσοτάκη, γιατί δικαιώνεται ο Καραμανλής

Μεγάλη αναταραχή προκάλεσε στην παρέα των… αδιάφθορων Σημιτικών, που προβάλλονται ως οι… άσπιλοι και οι τολμηροί… εκσυγχρονιστές (μόνο που η ωμή πραγματικότητα είναι ότι την οκταετία Σημίτη η διαφθορά και η διαπλοκή κτύπησαν ταβάνι – και οι αποδείξεις είναι στις φυλακές), η αποκάλυψη από το «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή μίας ακόμη… επιτυχίας του κ. Σημίτη. Ως πρωθυπουργός πλαστογράφησε τα στοιχεία για το έλλειμμα του 1998 και του 1999, παρουσιάζοντας μειωμένα ποσοστά για να φανεί ότι η Ελλάδα πληρούσε τις προϋποθέσεις για είσοδο στην ΟΝΕ (ευρώ).
Ήταν το θέμα που κυριάρχησε στα πολιτικά παρασκήνια, με τη γνωστή παρέα των βολεμένων του Σημίτη να… σφυρίζει δήθεν αδιάφορα και τα άλλα γήπεδα να επισημαίνουν ότι υπάρχουν πλέον και τα επίσημα, επικαιροποιημένα από τη Eurostat στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εγκληματική αλλοίωση, με την κυβέρνηση Σημίτη να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία που ζει επτά χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός.
Η σιωπή του, πάντως, αποτελεί ομολογία ότι η αποκάλυψη του «ΠΑΡΟΝ» είναι απόλυτα ακριβής.
Ο πρώην πρωθυπουργός οχυρώθηκε πίσω από τη σιωπή γιατί ήξερε ότι αν μιλούσε θα άναβε φωτιές, που θα έφθαναν και πέρα από τα πλαστά στοιχεία που χρησιμοποίησε για να μπούμε στο ευρώ. Στην ίδια γραμμή της σιωπής κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για άλλους λόγους, καθαρά ιδιοτελείς. Δεν βγήκε να καταγγείλει την παραχάραξη των πραγματικών ελλειμμάτων γιατί αυτή η αποκάλυψη δικαιώνει τον Καραμανλή και αυτόματα θα ανέβαιναν οι μετοχές του.
Αντίθετα, όμως, από τη γραμμή της Πειραιώς κινήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών.
Κατόπιν αυτού, η πλαστογραφία του Σημίτη θα πάρει διαστάσεις, όσο κι αν το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να… θαφτεί η συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας μας.
Στην ερώτησή του ο Νικήτας Κακλαμάνης σημειώνει ότι «στοιχεία-“φωτιά”, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα “ΠΑΡΟΝ της Κυριακής”, φαίνεται να αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα, επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, μπήκε στην ΟΝΕ δίχως να πληροί τους δημοσιονομικούς κανόνες».
Η ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη βασίζεται στη «χωρίς αστερίσκους» επικαιροποίηση στοιχείων της Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 1995 – 2013. Και μάλιστα, όπως σημειώνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της Eurostat τον περασμένο Ιούλιο, το έλλειμμα του 1999, με το οποίο η χώρα μας εισήλθε στην ΟΝΕ (επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη), ήταν της τάξεως του 5,8% και όχι του 3,5%!
Από την ανάλυση των νέων, αναθεωρημένων στοιχείων, με τη «σφραγίδα» της Eurostat, προκύπτει επίσης ότι ακόμη και το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 2000 – 2004 (δεύτερη θητεία της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη) ήταν πιο υψηλό από εκείνο της περιόδου 2005 – 2007, αφού διαμορφώθηκε σε ποσοστό 6,45%! Στοιχείο που δείχνει το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας την περίοδο των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη.
Ειδικότερα, το έλλειμμα ξεκίνησε από 4,1% του ΑΕΠ το 2000, αυξήθηκε τα επόμενα χρόνια, κατέληξε σχεδόν διπλάσιο το 2003 (7,8% του ΑΕΠ) και υπερδιπλάσιο το 2004 (8,8% του ΑΕΠ).
Να σημειωθεί, επίσης, ότι την περίοδο 2005 – 2007 (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή), όταν η οικονομική κρίση δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνισή της, υπήρξε μείωση των ελλειμμάτων.
Γεγονός το οποίο προκύπτει από την ανάλυση των επίσημων στοιχείων της Eurostat.
Η μελέτη των συγκεκριμένων στοιχείων δείχνει ότι το έλλειμμα του 1999, με το οποίο η χώρα εισήλθε στην ΟΝΕ, ήταν 5,8% του ΑΕΠ και όχι 3,5%, όπως μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε (και φυσικά δεν ήταν κάτω από το 3% του ΑΕΠ, όπως υποστήριζε η τότε κυβέρνηση). Στο ίδιο πλαίσιο κυμαινόταν και το έλλειμμα του έτους 1998, το οποίο, κατά τα ανωτέρω προσφάτως αναθεωρημένα στοιχεία, ήταν επίσης πολύ υψηλότερο και διαμορφώθηκε στο 6,3% του ΑΕΠ αντί του 4,3% που ήταν μέχρι σχετικά πρόσφατα γνωστό. Δηλαδή, το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 1998 – 1999 ήταν 4 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ υψηλότερο!

Τα δύο καυτά ερωτήματα
1) Αποδέχεται η κυβέρνηση τα νέα, αναθεωρημένα στοιχεία (Ιούλιος 2016) της Eurostat για το έλλειμμα; Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα εισήλθε στην ΟΝΕ με μεγαλύτερο έλλειμμα απ’ ό,τι ήταν γνωστό έως τώρα…
2) Τα ελλείμματα της περιόδου 2000 – 2004 ήταν πράγματι πιο υψηλά από εκείνα της περιόδου 2005 – 2007; Γεγονός το οποίο, αν ισχύει, σημαίνει ότι τα ελλείμματα μειώθηκαν τη δεύτερη περίοδο. Δηλαδή, πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση το 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *