F 186 εκατ. ευρώ εισέπραξε η Γαλλία από τους Γάλλους φοροφυγάδες της Λίστας Λαγκάρντ – Επί του Πιεστηρίου

186 εκατ. ευρώ εισέπραξε η Γαλλία από τους Γάλλους φοροφυγάδες της Λίστας Λαγκάρντ

Το ποσό των 186 εκατομμυρίων ευρώ έχει εισπράξει ως τώρα η Γαλλική Εφορία από τους Γάλλους καταθέτες στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία που περιλαμβάνονται  στη περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ, ενώ η Ελλάδα παρόλο ότι έχει από το 2010 στα χέρια της την Λίστα με τους 2062 Έλληνες καταθέτες δεν έχει καταφέρει να εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Πρόκειται για άλλη μια χειροπιαστή απόδειξη ότι αν τούτη η χώρα βούλιαξε, δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, η ΕΡΤ, οι σχολικοί φυλακές και η δημοτική Αστυνομία, ούτε οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, αλλά όλοι εκείνοι που κυβέρνησαν, χθεσινοί και σημερινοί. Τη Λίστα την πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου και την έκρυψε, την ήξερε η κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν έκανε τίποτε, όπως και η τρικομματική Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και η μεταλλαγμένη δικομματική Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν μπορεί να πιστέψει ούτε ο πιο αφελής πλέον, ότι η μη αξιοποίησή της, – από την οποία θα αντλούσαμε ίσως και περισσότερα από τους Γάλλους – ότι  εμείς  αδιαφορούμε (;), την ώρα που εστίες τον μικρό συνταξιούχο, έκοβες επιδόματα από αναπήρους και πολύτεκνους και έστελνες κόσμο στους σκουπιδοτενεκέδες για να βρουν κάτι να για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Κάποιους ήθελαν να προστατεύσουν,  που δεν έκαναν οι Γάλλοι για τους δικούς τους. Το κράτος έχασε λεφτά και αυτό δημιουργεί ευθύνες για όλους που από το 2010 είχαν την ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών της χώρας.

 Να ζητήσουν τα φώτα των Γάλλων μια και είμαστε ανίκανοι 

Υπάρχει πάντως και τώρα καιρός να αποδείξουν ότι η… αμέλεια και η… αδιαφορία τους δεν είναι προς προϊόν δόλου. Να ζητήσει ο Σαμαράς από τον Ολάντ να του στείλει το κλιμάκιο των Γάλλων εφοριακών που συνέλαβαν τους Γάλλους φοροφυγάδες της Λίστας Λαγκάρντ καθώς και αντίγραφο της έκθεσης της Οικονομικής Επιτροπής του Γαλλικού Κοινοβουλίου για να μάθουν οι βουλευτές μας πως δουλεύουν οι Γάλλοι συνάδελφοι τους και καταφέρνουν να φθάνουν στην πηγή.

Σύμφωνα με διαδικτυακό άρθρο του Jonathan Pariente στην LE MONDE της 11ης Ιουλίου, «η φορολογική υπηρεσία μπόρεσε να ερευνήσει 2932 πρόσωπα που είχαν ως φορολογική έδρα τη Γαλλία εκ των οποίων τα 2846 αφορούσαν φυσικά και τα 86 νομικά πρόσωπα. Από το σύνολο των προσώπων που ερευνήθηκαν μόνο 6 είχαν  ενσωματώσει τις καταθέσεις τους στην Ελβετία στη φορολογική τους δήλωση. Δηλαδή μόνο το 0,2%. Εξ ου και το συμπέρασμα της έκθεσης σύμφωνα με το οποίο «ο μικρός αριθμός των δηλωμένων λογαριασμών δεν αφήνει αμφιβολίες, και δείχνει ότι το γεγονός πως οι Γάλλοι φορολογούμενοι καταφεύγουν σε λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες έχει να κάνει αποκλειστικά με ένα και μοναδικό στόχο που δεν είναι άλλος από τη φοροδιαφυγή».

 Είχαν αποκρύψει 5 δισ. ευρώ! 

Το ποσό που απέκρυψαν τα 3000 περίπου πρόσωπα είναι της τάξης των 5 δισ. ευρώ. Οι πληροφορίες της λίστας Φαλσιάνι καλύπτουν την περίοδο από το 2005 – 2007.

Δεν είχαν την ίδια μεταχείριση από την φορολογική υπηρεσία όλοι οι κάτοχοι  των λογαριασμών. Εναντίον 86 προσώπων υπέβαλε μηνύσεις γιατί οι περιπτώσεις τους ήταν ιδιαίτερα παραβατικές και δεν αφορούσαν μόνο οικογενειακές περιουσίες ή αντιπροσώπευαν σημαντικά ποσά, τα οποία διέψευδαν οι κάτοχοι τους. Για τους υπόλοιπους θα υπάρξουν φορολογικές και όχι ποινικές διώξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *