F 209,9 δισ. ευρώ η ζημία του Δημοσίου από τον Γεωργίου – Επί του Πιεστηρίου

209,9 δισ. ευρώ η ζημία του Δημοσίου από τον Γεωργίου

Όλο το πόρισμα του Αρείου Πάγου που αναίρεσε το αθωωτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών
Να γιατί η Κομισιόν τρέχει να γλιτώσει από τη φυλακή το δικό της παιδί – Έφθασε να απειλεί τη Δικαιοσύνη
  • Μόνο το swap του Σημίτη επιβάρυνε το δημόσιο χρέος κατά 21 δισ. ευρώ!
  • Κάλεσε ο Τσακαλώτος τον Μοσκοβισί να έρθει να καταθέσει στον Εισαγγελέα ως μάρτυρας του Γεωργίου

Πανικός στις Βρυξέλλες μόλις μαθεύτηκε ότι ο Άρειος Πάγος… τόλμησε να ξανανοίξει τον φάκελο της παραποίησης των στοιχείων και της αλλαγής της μεθοδολογίας για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 από τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Και ξαναρχίζουν οι ανακρίσεις στο Συμβούλιο Εφετών, που θα «συγκροτηθεί από άλλους δικαστές, εκτός από εκείνους που ήδη συμμετείχαν στην έκδοση του εν μέρει απαιτούμενου βουλεύματος».
Στην Κομισιόν κτύπησε αμέσως συναγερμός. Ένας δικός τους άνθρωπος, αφοσιωμένος σε αυτούς, πάντα πρόθυμος να τηρήσει τη γραμμή τους, κινδυνεύει να έχει δικαστικές περιπέτειες και να υποστεί βαριές ποινές.
Με ανακοίνωσή της την Τετάρτη «εκφράζει την ανησυχία της σχετικά με την αμφισβήτηση της εγκυρότητας των δημοσιονομικών δεδομένων στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα»!
Υποδεικνύει ωμά, δηλαδή, στην Ελληνική Δικαιοσύνη να πάψει να ασχολείται με τον άνθρωπό τους.
Την απάντηση την πήρε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που κάλεσε την Κομισιόν να έρθει να καταθέσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη ως μάρτυρας του Γεωργίου αν νομίζει ότι «έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση»!
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας την επιστολή Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν, τόνισε ότι «παραβιάζει ευθέως όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο.
Ουσιαστικά, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων».

Βιάστηκε ο κ. Μοσκοβισί
Η βιασύνη του γάλλου Επιτρόπου, που τον εξέθεσε, ενδεχομένως να οφείλεται σε ασφυκτικές πιέσεις από τους προστάτες του Γεωργίου, που απαιτούσαν άμεση κάλυψη γιατί, αν αρχίσει να μιλάει, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα τρέχουν…
Στο βούλευμα στη σελίδα 35 σημειώνονται τα εξής:
«Από το ανωτέρω αποδεικτικό υλικό προέκυψαν τ’ ακόλουθα: Οι αιτιάσεις που θεωρούν τεχνητά και σκόπιμα διογκωμένο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της χώρας για το έτος 2009, λόγω μη εφαρμογής της ενδεδειγμένης και εφαρμοστέας στατιστικής μεθοδολογίας, ουσιαστικά στρέφονται κατά της ορθότητας των σχετικών στατιστικών μεθόδων που εφαρμόστηκαν».
Δεν κατηγορείται ο δικός τους, ο κ. Γεωργίου, για αλλοίωση στοιχείων αλλά για το ότι χρησιμοποίησε λάθος μεθοδολογία.

Ο λογαριασμός των 209,945 δισ.
Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τον Γεωργίου. Και δεν πρόκειται για λόγια του αέρα. Είναι στοιχεία του λογαριασμού που αναφέρεται στη σελ. 60 της ποινικής απόφασης του Ε΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Συγκεκριμένα:
Όσον αφορά στην παράνομη βλάβη άλλου και συνολική ζημία του ελληνικού κράτους ως φορολογικού υποχρέου για την κάλυψη του αυξημένου χρέους με νέο κρατικό δανεισμό και πληρωμής μη αναγκαίων υψηλών τόκων λόγω τήρησης της διαδικασίας του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος, στο Επικαιροποιημένο Συμπληρωματικό Υπόμνημα στον 8ο Ειδικό Ανακριτή οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης έχουν υπολογίσει ειδικά και συγκεκριμένα το ύψος της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Κράτος όπως στον σχετικό πίνακα:

Σύνολο Ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου
Περιγραφή                                                          Ποσά σε δισ. ευρώ
Χρεολύσια μακροχρόνιου υπερδανεισμού             119,580
Τόκοι μακροχρόνιου υπερδανεισμού                          4,800
Χρεολύσια βραχυχρόνιου υπερδανεισμού               46,200
Τόκοι βραχυχρόνιου δανεισμού                                   0,770
Κούρεμα αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων     18,920
Κούρεμα πανεπιστημιακών
αποθεματικών πανεπιστημίων                                    0,979
Διαφυγόντα έσοδα                                                      18,696
Σύνολο                                                                       209,945

21 δισ. ευρώ κόστισε ο… Σημίτης
Στην αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου υπάρχει αναφορά και στο περιβόητο swap επί πρωθυπουργίας Σημίτη, του οποίου τα πολλά σκοτεινά σημεία ποτέ δεν φωτίστηκαν. Η σχετική παράγραφος της απόφασης, στη σελ. 57, έχει ως εξής – και θα περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Σημίτη: «Στο Επικαιροποιημένο Υπόμνημα προς τον 8ο Ειδικό Ανακριτή αναγράφεται: ‘‘ΥΙ.3.Γ. Διόγκωση με το SWAP της Goldman Sachs επί πρωθυπουργίας κ. Σημίτη με 5,342 ευρώ δισ.
Λόγω αδιαπραγμάτευτης ένταξης στις δαπάνες του τομέα της γενικής κυβέρνησης κονδυλίου που αντιστοιχούσε σε τμήμα της αξίας του SWAP 2001 που δεν έπρεπε να καταχωρηθεί ούτε στο 2009, αλλά ούτε και σε προηγούμενα έτη. Σημειώνεται ότι η μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ επιβάρυνε το δημόσιο χρέος με 21 δισ. ευρώ, ποσό που κατένειμε αυθαίρετα και εγκληματικά σε τέσσερα έτη, 2006, 2007, 2008 και 2009, που, όπως φαίνεται από τα γεγονότα, ήταν αποτέλεσμα τυφλής αποδοχής της πρότασης της Κομισιόν και της Eurostat για την αναδρομική επιβάρυνση του δημοσίου χρέους με κονδύλι του 2001 που έγινε κατ’ εξαίρεση ΜΟΝΟΝ’’».
Να σημειώσουμε ότι εκτός από τον Ανδρέα Γεωργίου κατηγορούνται και ο Κωνσταντίνος Βαλεντίνου Μολφέτας και η Αθανασία Θεοδώρου Ξενάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *