F 21 τρις δολ. κρύβονται στους φορολογικούς παραδείσους! – Επί του Πιεστηρίου

21 τρις δολ. κρύβονται στους φορολογικούς παραδείσους!


Άσυλο των φοροφυγάδων και των αρπακτικών οι offshore εταιρείες που έχουν φτιάξει οι… έντιμες χώρες, οι οποίες μας κουνάνε το δάκτυλο
  • 2 τρισ. δολ. τον χρόνο κοστίζουν οι μίζες και τα λαδώματα!
  • Είναι ο πλούτος των λαών που έχουν καταληστεύσει
  • Μόνο το 2015 πήγαν από πολυεθνικές 221 δισ. δολ. στο Λουξεμβούργο, στα Νησιά Κέιμαν, στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στην Ολλανδία!
  • Η Ελβετία είναι η… βασίλισσα του καταφυγίου των ληστών
  • Η Γερμανία του Σόιμπλε, που κάνει την… αδιάφθορη, είναι στον πίνακα των 10 πιο αδιαφανών φορολογικά χωρών του κόσμου

Καταφύγιο στους διεθνείς απατεώνες, στα αρπακτικά του πλούτου των λαών όλων των χωρών, όχι μόνο της Αφρικής και της Ασίας αλλά και των… αναπτυγμένων πια, έχει δώσει η… πολιτισμένη Ευρώπη -χωρίς να πηγαίνει πίσω η Αμερική- με τη δημιουργία των περιβόητων φορολογικών παραδείσων, όπου… παρκάρουν τα κλεμμένα τους δισεκατομμύρια, χωρίς να κινδυνεύουν ούτε από τον Έφορο ούτε από τον Εισαγγελέα.
Καταπολεμούν, υποτίθεται, τη φοροδιαφυγή, όμως οι… άτεγκτοι τύπου Σόιμπλε κλείνουν τα μάτια στα μεγάλα διεθνή αρπακτικά, που είναι τα ουσιαστικά αφεντικά τους. Γιατί, αν δεν ήταν, δεν θα τους είχαν προσφέρει ασυλία με τους φορολογικούς παραδείσους που κατ’ επιταγήν τους έφτιαξαν. Και τη… νύφη την πληρώνουν οι μικροί, οι μη επώνυμοι, που είναι στο μόνιμο στόχαστρο της Εφορίας.

Ανατριχίλα σε πιάνει διαβάζοντας τα τρισεκατομμύρια που βρίσκονται στους φορολογικούς παραδείσους. Ο οικονομολόγος Γκάμπριελ Ζούκμαν εκτιμά πως ο κρυμμένος πλούτος ανέρχεται -κρατηθείτε- στα 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης υπολογίζει πως φθάνει στα 21 τρισεκατομμύρια δολάρια! Από αυτά, στις ΗΠΑ βρίσκονται κρυμμένα 800 δισ. δολ. και στο Χονγκ Κονγκ, έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους φορολογικούς παραδείσους (προφανώς, αποτελεί πιο ασφαλές καταφύγιο), είναι 2,1 τρισεκατομμύρια δολ. υποδιαχείριση τον Απρίλιο του 2015. Τα υπόλοιπα είναι στις Βερμούδες, στη Γρενάδα, στις Ολλανδικές Αντίλλες, στον Παναμά, στην Κόστα Ρίκα, στο Σαν Μαρίνο, στο Μονακό, στη Σαμόα και στη Σιγκαπούρη.

Μόνο το 2015 από πολυεθνικές επιχειρήσεις… ταξίδεψαν 221 δισ. δολάρια σε χώρες με χαμηλό φορολογικό συντελεστή, κυρίως στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο, με τα 72 δισ. δολ. να διοχετεύονται στα Νησιά Κέιμαν και στις Βρετανικές… Παρθένες Νήσους.

Η υπερπολιτισμένη Ελβετία -έχει τον τίτλο της «βασίλισσας των φορολογικών παραδείσων»- ζει πλουσιοπάροχα από τα δισεκατομμύρια που έχουν παρκάρει εκεί οι κάθε είδους κλέφτες και ληστές. Αλλά και η Γερμανία, που κάνει τον Γενικό Εισαγγελέα της Ευρώπης και τον αδίστακτο τιμωρό, είναι στον πίνακα των 10 πιο αδιαφανών φορολογικά χωρών του κόσμου, σύμφωνα με την έκθεση του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης. Οι άλλες εννέα χώρες είναι οι Ελβετία, Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη, Νησιά Κέιμαν, Λουξεμβούργο, Λίβανος, Μπαχρέιν και Ντουμπάι. Μια… μικρή ένδειξη της αδιαφάνειας που επικρατεί στη Γερμανία είναι το ότι το 2013 η αξία των τίτλων που διατηρούσαν εκεί αλλοδαποί χωρίς να υπόκεινται σε φορολογία ανερχόταν σε 2,5 με 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Μάρκους Μέιντζερ, την οποία επικαλείται το Δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά (2013) το Λουξεμβούργο του φίλου μας του Γιούνκερ είχε χαρακτηριστεί «το άστρο του χρηματοπιστωτικού απορρήτου στο εσωτερικό της Ευρώπης».

2 τρισ. δολ. τον χρόνο για μίζες και λαδώματα!
Το μαύρο χρήμα και η διαφθορά βασιλεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής κατά της Διαφθοράς, την οποία διοργάνωσε πρόσφατα στο Λονδίνο ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και παραβρέθηκαν γύρω στους 40 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αποκαλύπτεται ότι η διαφθορά είναι ένα «φαινόμενο» που κοστίζει στις εθνικές κυβερνήσεις και στους φορολογουμένους περί τα 1,5 με 2 τρισ. δολάρια ετησίως, ήτοι το 2% του παγκόσμιου ΑΕΠ! Το ΔΝΤ επισημαίνει στην έκθεσή του ότι η διαφθορά απομυζά τον προσωπικό μόχθο των πολιτών σε κάθε χώρα του πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σύνοδο του Λονδίνου κατά της Διαφθοράς είχαν το θράσος να παραβρεθούν οι ηγέτες δύο κρατών που είναι από τα πλέον διεφθαρμένα του πλανήτη: οι Πρόεδροι του Αφγανιστάν και της Νιγηρίας, Ασράφ Γκάνι και Μουχαμαντού Μπουχάρι.

«Δάσκαλος που δίδασκε» η Λαγκάρντ
Το… κλου της Συνόδου ήταν η πρόκληση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που έδινε μαθήματα εντιμότητας και διαφάνειας, όταν ο πολιτικός της βίος κάθε άλλο παρά… πάλλευκος είναι. Και τούτο γιατί το 2008 ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Φρανσουά Φιγιόν υπέγραψε ευεργετική συμφωνία διαιτησίας για τον γάλλο μεγαλοεπιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, με αντάλλαγμα 403 εκατ. ευρώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *